Gå vidare till huvudinnehåll
Fish taco med tomatsalsa och guacamole
Mari Bergman

Fish taco med tomatsalsa och guacamole

30 minMedel
203,10 kr
2 portioner45,83 kr per portion
Fräsch taco med kryddig torsk, tomatsalsa och krämig guacamole som serveras med tortillachips. Lika gott till vardag som till helg. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Salsa
1 stTomater
0,5 stRöd Paprika
0,5 mskRapsolja
0,5 stKoriander - färsk
1 krmChiliflakes
0,5 stLime
0,25 stRödlök
1 krmSalt Fint
0,5 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
40 gTacochips
Guacamole
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,5 krmSalt Fint
1 stAvokado
40 gCitron, (0,25 st)
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Fisk
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 stLime
0,5 mskRapsolja
0,25 tskTorkad oregano
0,5 tskSalt Fint
250 gTorskfilé
0,25 tskSpiskummin
1 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Fisk: Värm ugnen till 175 grader. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt, oregano, spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Pressa över limesaft och ringla över olja. Sätt in i ugnen i ca 10 min.

2

Salsa: Tärna tomat och paprika smått. Skala och finhacka rödlök. Finhacka koriander. Blanda samman i en skål och tillsätt rivet limeskal, limesaft, olja och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar.

3

Guacamole: Mixa samman avokado med riven vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera fisken tillsammans med salsa, guacamole och tortillachips.

Näringsvärde: 499 kcal, 27 g protein, 27 g fett, 35 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir