Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk wok i röd curry
Mari Bergman

Vegansk wok i röd curry

30 minEnkelt
185,60 kr
4 portioner 39,10 kr per portion
En wok med härliga smaker av chili, röd curry, thaibasilika och kokosmjölk. Woken är vegansk och passar lika bra till vardag som till helg.

Wok
2 klyftaVitlök Vanlig
400 mlKokosmjölk
1 tskChiliflakes
400 gTofu
1 krmSvartpeppar Malen
450 gWokmix Fryst
1 mskRapsolja
2 mskMajsstärkelse
1 stThaibasilika
2 mskJapansk soja
2 mskRöd Currypasta
1 tskSalt
Tillbehör
1 stLime
60 gSalladslök
150 gBasmatiris
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Wok: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner tofubitarna och vänd runt ordentligt.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.

5

Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök.

6

Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.

7

Tillbehör: Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.

8

Toppa woken med tofubitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.

Näringsvärde: 706 kcal, 25 g protein, 38 g fett, 64 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir