Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Wok | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 tsk | Chiliflakes | |
400 g | Tofu | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
450 g | Wokmix Fryst | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Majsstärkelse | |
1 st | Thaibasilika | |
2 msk | Japansk soja | |
2 msk | Röd Currypasta | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Lime | |
60 g | Salladslök | |
150 g | Basmatiris |
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Wok: Tärna tofun. Blanda samman majsstärkelse, chiliflakes och salt i en bunke. Lägg ner tofubitarna och vänd runt ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofubitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta runt om. Lägg över dem i en ugnsfast form och förvara i ugnen. Torka ur pannan.
Finhacka thaibasilikan och skala och riv vitlök.
Hetta upp ny olja i stekpannan och stek wokmixen med vitlök och thaibasilika på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt kokosmjölk, röd curry och soja och låt puttra ihop i ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skär limen i klyftor och strimla salladslöken.
Toppa woken med tofubitar och salladslök. Servera med ris och limeklyftor.
Näringsvärde: 706 kcal, 25 g protein, 38 g fett, 64 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko