Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pajdeg | ||
| 2 dl | Vetemjöl | |
| 1 dl | Havregryn | |
| 2 msk | Vatten | |
| 125 g | Mat & Bak Margarin | |
| Fyllning | ||
| 200 g | Soltorkade Tomater | |
| 100 g | Getost, Chevre | |
| 250 g | Purjolök | |
| 1 krm | Muskot Hel | |
| 1 tsk | Mejram | |
| 250 g | Fryst Bladspenat | |
| Gratinering | ||
| 50 g | Riven Gratängost | |
| Äggstanning | ||
| 2 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 4 st | Ägg | |
| 3 dl | Mellanmjölk | |
Blanda havregryn och vetemjöl. Fördela matfettet i de torra ingredienserna. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en pajform 24-26 cm, gärna med löstagbar kant. Låt formen stå kallt ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 minuter.
Tina spenaten. Skölj och strimla purjon. Fräs spenat och purjo i lite matfett tills det mesta av vätskan har försvunnit. Strimla tomaterna och tärna fårosten. Fördela allt i det förgräddade pajskalet. Riv över lite muskotnöt och krydda med mejram.
Vispa ihop äggstanningen och slå den försiktigt i pajskalet. Strö över osten. Fortsätt att grädda pajen i nedre delen av ugnen, 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.

27,93 kr /kg

51,90 kr /kg

225,48 kr /kg

239,67 kr /kg

38,42 kr /kg

1 150,00 kr /kg

3 743,75 kr /kg

61,11 kr /kg

170,00 kr /kg

4,20 kr /st

13,30 kr /l

8,98 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

