Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 4 msk | Gelé Svartvinbär | |
| 200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| Sås | ||
| 1,5 dl | Standardmjölk | |
| 1,5 msk | Vetemjöl | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 msk | Svartpeppar Malen | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Köttbuljong | |
| Köttfärslimpa | ||
| 0,5 dl | Ströbröd | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 1,5 dl | Standardmjölk | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 1,25 tsk | Salt | |
| 1 msk | Tomatpuré | |
| 1 msk | Rosmarin - färsk | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
Sätt ugnen på 200 grader och koka potatisen.
Köttfärslimpa: Blanda ihop ströbröd med mjölk i en bunke. Låt det stå och svälla medan du skalar och finhackar löken. Blanda färsen och lökhacket med ströbrödsblandningen i bunken. Tillsätt rosmarin, timjan, tomatpuré, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt med händerna.
Forma en färslimpa på en plåt och sätt in ca 35 minuter i ugnen.
Sås: Smält smör i en kastrull. Vispa ut vetemjölet och späd med mjölk lite i taget. Tillsätt grädde, köttfond/buljong och soja och låt det sjuda upp. Smaka av med svartpeppar.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis, gräddsås, ärtor och gärna gelé.
Näringsvärde: 763 KCAL 37 G PROTEIN 43 G FETT 53 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd

49,88 kr /kg

53,25 kr /kg

22,17 kr /kg

13,97 kr /l

69,00 kr /l

153,00 kr /kg

34,95 kr /st

19,67 kr /kg

8,98 kr /kg

296,67 kr /l

145,00 kr /kg

852,94 kr /kg

3,99 kr /l

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

119,75 kr /kg

33,95 kr

