Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Laxgryta | ||
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
| 1 dl | Mango Chutney | |
| 500 g | Laxfilé | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 dl | Vatten | |
| 0,5 st | Ananas Färsk | |
| 1 st | Gul lök | |
| 400 ml | Kokosmjölk | |
| 1 st | Paprika | |
| 0,5 msk | Japansk soja | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Ris | |
Tillbehör: Ta ut och tina laxen om du har fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Laxgryta: Skala och klyfta löken och skala och finhacka vitlök. Skölj paprikan och skär i bitar. Skala ananasen och skär i kuber. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs samman ca 2 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten, soja, buljong och mango chutney. Låt grytan puttra under lock ca 5 min.
Skär varje laxfilé i 4 bitar lägg ner dem i grytan och låt sjuda 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera tillsammans med ris och ev lite extra mango chutney vid sidan om.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 847 kcal, 31 g protein, 43 g fett, 81 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

114,14 kr /kg

162,50 kr /kg

33,95 kr /kg

19,67 kr /kg

51,80 kr /l

66,43 kr /kg

83,90 kr /kg

29,17 kr /kg

3,99 kr /l

1 014,71 kr /kg

40,56 kr /l

217,27 kr /kg

296,67 kr /l