Gå vidare till huvudinnehåll
Fannys örtkyckling recept

Fannys örtkyckling recept

45 minEnkelt
382,40 kr
4 portioner 60,65 kr per portion
En allt-i-ett rätt med kyckling som för tankarna till Grekland. Grönsakerna och kycklingen sköter sig själva i ugnen - smidigt och enkelt när du vill få tid över till annat.

0,5 tskSvartpeppar Malen
2 stRödlök
150 gSalladsmix
1 kgKycklingklubba Fryst
50 gPinjenötter
4 mskOlivolja
2 tskSalt
3 dlMatlagningsvin Vitt
100 gFetaost
6 stPotatis Fast
1 mskTimjan - torkad
2 stPaprika
3 stVanliga morötter
2 tskRosmarin - torkad
8 klyftaVitlök Vanlig
1 stZucchini
1,5 dlSvarta oliver
Instruktioner
1

Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med hälften av olivoljan. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden.

2

Strö över oliver och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över andra hälften av olivoljan. Sätt in i 200 grader 50-60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.

3

Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad, smulad chèvre och rostade pinjenötter.

Receptet kommer från "Under valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström.

Bild:

Fanny Bergenström