Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 st | Rödlök | |
150 g | Salladsmix | |
1 kg | Kycklingklubba Fryst | |
50 g | Pinjenötter | |
4 msk | Olivolja | |
2 tsk | Salt | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
100 g | Fetaost | |
6 st | Potatis Fast | |
1 msk | Timjan - torkad | |
2 st | Paprika | |
3 st | Vanliga morötter | |
2 tsk | Rosmarin - torkad | |
8 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Zucchini | |
1,5 dl | Svarta oliver |
Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med hälften av olivoljan. Lägg i frysta (otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden.
Strö över oliver och hela vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över andra hälften av olivoljan. Sätt in i 200 grader 50-60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad, smulad chèvre och rostade pinjenötter.
Receptet kommer från "Under valnötsträdet" (Trio förlag) av Anna och Fanny Bergenström.
Bild:
Fanny Bergenström
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
3 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt