Gå vidare till huvudinnehåll
Chili con carne med ris
Mari Bergman

Chili con carne med ris

30 minEnkelt
205,95 kr
4 portioner 25,30 kr per portion
En lättlagad chili som kommer gå hem hos både stora och små. Den färdiga rätten håller sig bra i kylen i ca 3-4 dagar och går även att frysa in.

Chili con carne
1 tskBasilika - torkad
1 krmSalt
1 tskPaprikakrydda
500 gNötfärs
2 mskTomatpuré
1 stGul lök
400 gKrossade Tomater
0,5 tskChiliflakes
380 gVita Bönor Stora
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskBalsamvinäger
1 mskOlivolja
2 mskOxfond
2 dlVatten
1 tskSpiskummin
Tillbehör
3 dlBasmatiris
0,75 stHuvudsallat
1 stTomater
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chili con carne: Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i olja tills den är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, spiskummin, paprikapulver, basilika och chiliflakes. Stek ytterligare i ca 2 min. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och fräs 30 sek. Tillsätt vatten, krossade tomater och köttfond och puttra under lock i ca 10 min.

3

Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt till chili con carnen. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj och strimla sallad och skölj och skär tomaten i bitar. Lägg upp i en skål.

5

Servera chili con carnen tillsammans med ris och sallad.

Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 19 g fett, 66 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir