Gå vidare till huvudinnehåll
Choklad cupcakes med rosa vanilj och citronfrosting
Hemmakock

Choklad cupcakes med rosa vanilj och citronfrosting

20 minEnkelt
195,65 kr
1 portion 47,37 kr per portion
Läckra cupcakes till kalaset! Blir ca 12 muffins.

Dekoration
1 mskStrössel
Frosting
60 gSmör
100 gFärskost Naturell
2 tskVaniljsocker
0,5 tskHushållsfärg Röd
2 mskCitron
300 gFlorsocker
Smet
2 stÄgg
2,5 dlVetemjöl
1,5 dlStrösocker
1,5 mskKakao
50 gMörk chokladkaka
0,5 tskBakpulver
125 gSmör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Frosting: vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i färskost och färga med karamellfärg.

3

Muffins: blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.

4

Tillsätt smör, socker och ägg och vispa smeten slät.

5

Klicka smeten i formar och tryck ner en liten bit mörk choklad i varje.

6

Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna.

7

Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera ev med strössel.

Bild:

Maddzan Lindblad