Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dekoration | ||
1 msk | Strössel | |
Frosting | ||
60 g | Smör | |
100 g | Färskost Naturell | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
0,5 tsk | Hushållsfärg Röd | |
2 msk | Citron | |
300 g | Florsocker | |
Smet | ||
2 st | Ägg | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker | |
1,5 msk | Kakao | |
50 g | Mörk chokladkaka | |
0,5 tsk | Bakpulver | |
125 g | Smör |
Sätt ugnen på 175 grader.
Frosting: vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i färskost och färga med karamellfärg.
Muffins: blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Tillsätt smör, socker och ägg och vispa smeten slät.
Klicka smeten i formar och tryck ner en liten bit mörk choklad i varje.
Grädda i 15-20 min i 175 grader. Låt dem svalna.
Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera ev med strössel.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt