Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pommes | ||
2 st | Bakpotatis | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
300 g | Vanliga morötter | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Bratwurst | |
Tomatdipp | ||
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt |
Pommes: Tvätta och skär potatisen i pommesfritesstora stänger. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och vänd runt med olja så att oljan täcker all potatis ordentligt. Sprid ut pommesfritsen på plåten så att de inte ligger emot varandra och salta efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills pommesfritsen har fått fin gyllenbrun stekyta.
Tomatdipp: Blanda matyoghurt med tomatpuré, honung och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Stek korven runt om i lite olja i en varm panna ca 5-7 min tills korven är genomstekt.
Skala och skär morötterna i stavar.
Servera korven med pommes, tomatdipp och morotsstavar.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.floryd.se
Näringsvärde: 715 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 45 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel