Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 st | Koriander - färsk | |
2 msk | Röd Currypasta | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 msk | Japansk soja | |
Tillbehör | ||
340 g | Basmatiris, (4 dl) | |
1 msk | Rapsolja | |
250 g | Broccoli | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Japansk soja |
Värm ugnen till 200 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skär broccolin i långa buketter och lägg i en ugnsfast form.
Skala och riv ingefära. Blanda broccolin med ingefära, soja och olja och rosta i ugnen i ca 20 min.
Kyckling: Tärna kycklingen och skala och riv vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med vitlök. Krydda kycklingen med salt och chiliflakes. Tillsätt currypasta, kokosmjölk och soja och låt kycklingen sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera kokosgrytan med ris och toppa med koriander.
CO2e/portion: 0,56
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko