Stroganoff på kycklingkorv och kikärter
Mari Bergman

Stroganoff på kycklingkorv och kikärter

20 minEnkelt
125,70 kr
4 portioner17,69 kr per portion
Lättlagad vardagsfavorit med kycklingkorv, grönsaker och kikärter.

Stroganoff
1 mskOlivolja
1 tskTimjan - torkad
1 krmSalt Fint
2 tskDijonsenap
3 mskTomatpuré
1 krmSvartpeppar
4 dlHavrebaserad matlagning
1 stRöd Paprika
0,5 stPersilja - färsk
380 gKikärtor Kokta
1 stGul lök
400 gKycklingkorv
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Stroganoff: Skär korven i skivor. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Skala och finstrimla lök och strimla paprika.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korven så att den får lite färg. Tillsätt lök, paprika och timjan och fräs ytterligare i 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré och bryn ytterligare några minuter.

4

Tillsätt havregrädde, dijonsenap och kikärtor och låt stroganoffen puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Strö över finhackad persilja på stroganoffen och servera med ris och gärna en sallad vid sidan av.

Bild:

Lina Eriksson