Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Dressing | ||
| 1,5 dl | Rapsolja | |
| 0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Vitvinsvinäger | |
| 50 g | Västerbottensost | |
| 1 st | Ägg | |
| 1 msk | Dijonsenap | |
| Primörsallad | ||
| 150 g | Rädisor | |
| 1 st | Dill - färsk | |
| 150 g | Morötter i Knippe | |
| 1 st | Fänkål Färsk | |
| Snabbpicklade rädisor | ||
| 50 g | Rädisor | |
| 1 dl | Vatten | |
| 1 st | Citron - Eko | |
| 2 msk | Strösocker | |
Snabbpicklade rädisor: Koka upp vatten och socker i en kastrull och låt svalna. Pressa citronsaft i en bunke och tillsätt sockervattnet. Lägg ner hela rädisor i lagen och låt stå i 1 tim.
Dressing: Mixa samman äggula, riven vitlök, dijonsenap, vitvinsvinäger och riven ost i en hög bunke med stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samman till en slät dressing.
Primörsallad: Hyvla tunna skivor av rädisor, fänkål och morot. Skölj rädisblasten och skär dillen i ca 3 cm långa kvistar. Blanda samman primörerna med dressingen och lägg upp på ett fat. Toppa med lite extra dillkvistar och de picklade rädisorna.
Bild:
Pelle Bergström

356,67 kr /kg

4,20 kr /st

56,30 kr /kg

597,50 kr /kg

53,43 kr /kg

47,45 kr /kg

55,94 kr /kg

40,56 kr /l

217,27 kr /kg

139,80 kr /l

153,26 kr /kg

22,95 kr /kg