Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 100 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| 200 g | Burrata | |
| 4 msk | Olivolja | |
| 1 tsk | Strösocker | |
| 400 g | Tortiglioni | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 3 klyfta | Vitlök | |
| 800 g | Hela Tomater Konserverade | |
| 0,5 tsk | Salt | |
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Se till att spara 2-3 dl pastavatten.
Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlöken i olivolja utan att den tar färg. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa en kort stund. Häll i tomaterna. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min under omrörning. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Har tomatsåsen för hög syra, ha i mer socker.
Vänd ner pastan i såsen. Häll i pastavatten och rör om.
Servera tortiglioni med burrata, halverade körsbärstomater och färsk basilika. Njut!
Recept av Diadonna för Barilla Al Bronzo

91,80 kr /kg

179,67 kr /kg

280,00 kr /kg

56,25 kr /kg

217,27 kr /kg

48,75 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

22,50 kr /kg

34,50 kr

119,75 kr /kg

29,17 kr /kg