Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 dl | Strösocker | |
| 400 g | Färskost Naturell | |
| 4 dl | Vispgrädde | |
| 25 g | Smör | |
| 150 g | Digestive original | |
| 2 tsk | Vaniljsocker | |
| 4 st | Ägg | |
Smält smöret, låt svalna lite.
Krossa digestivekexen.
Blanda smör och kexsmulorna, fördela i botten på springformen. Tryck till lite om du önskar en fastare botten.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret. Mosa osten och blanda ner den och vaniljsockret.
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa till sist äggvitorna till hårt skum och vänd ännu försiktigare ner dem så att inte luften går ur smeten.
Fördela smeten i formen. Smula eventuellt ytterligare kex över, täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 3 tim innan servering.
Servera cheesecaken i tårtbitar med färska jordgubbar eller andra bär.
Bild:
Kerstin Eriksson

122,50 kr /kg

69,00 kr /l

42,38 kr /kg

4,20 kr /st

22,50 kr /kg

145,00 kr /kg

137,19 kr /kg