Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 dl | Pumpakärnor | |
| 6 dl | Vatten | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 st | Hönsbuljong | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 st | Gul lök | |
| 600 g | Butternutpumpa | |
| 1 tsk | Citron | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| Currycrème | ||
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 1 msk | Curry | |
| 1 krm | Salt | |
Hacka lök och vitlök. Skär pumpaköttet i små tärningar. Hetta upp en stor kastrull och smält smöret.
Fräs lök och vitlök tills löken är mjuk och tillsätt därefter pumpan och fräs några minuter till.
Häll i buljong och grädde.
Koka upp och låt småkoka i ca 15 minuter tills pumpan mjuknat.
Tillsätt finriven ingefära och citronsaft. Mixa med stavmixer till en slät soppa.
Smaka av med salt, svartpeppar.
Blanda crème fraiche med curry och salt. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna så att de får lite färg och ”hoppar” i stekpannan. Servera soppan med en klick currykräm och rostade pumpafrön.
Bild:
Linnea Swärd

133,17 kr /kg

3,99 kr /l

65,90 kr /l

19,67 kr /kg

24,54 kr /kg

48,18 kr /kg

299,00 kr /kg

69,90 kr /l

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

137,90 kr /kg

1 014,71 kr /kg

939,71 kr /kg