Fiberlimpa med filmjölk
Karin Olsson

Fiberlimpa med filmjölk

1 tEnkelt
463,10 kr
1 portion112,52 kr per portion
Låt magen börja dagen med ett glutenfritt och saftigt bröd. Frys in det skivat och ta fram så många skivor du vill ha vid varje tillfälle. Tips: Frön kan bytas ut mot valfria frön eller nötter och filmjölk mot yoghurt. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,33

Toppning
2 mskSolroskärnor
2 mskPumpakärnor
Fiberlimpa
1 dlMajsmjöl
1 mskRapsolja
1 dlRismjöl
1 dlPumpakärnor
0,5 dlSirap
1 dlBovetemjöl
1 stÄgg
0,5 dlFiberhusk
2 tskSalt Fint
1 mskBikarbonat
1 dlLinfrö Helt
1 dlSolroskärnor
6 dlFilmjölk Naturell
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

3

Blanda filmjölk, sirap, olja och äggvita i en annan bunke.

4

Vänd ner filmjölkblandningen i de torra ingredienserna och blanda om ordentligt.

5

Häll degen i en oljad brödform, strö över solrosfrön och pumpakärnor.

6

Grädda limpan i ca 50 min-1 tim i mitten av ugnen.

7

Ta ut limpan och låt den svalna. Skär upp i skivor och frys in så många du vill.

Tips: Frön kan bytas ut mot valfria frön eller nötter och filmjölk mot yoghurt.

Bild:

Petter Backlund