Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Toppning | ||
| 2 msk | Solroskärnor | |
| 2 msk | Pumpakärnor | |
| Fiberlimpa | ||
| 1 dl | Majsmjöl | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 dl | Rismjöl | |
| 1 dl | Pumpakärnor | |
| 0,5 dl | Sirap | |
| 1 dl | Bovetemjöl | |
| 1 st | Ägg | |
| 0,5 dl | Fiberhusk | |
| 2 tsk | Salt | |
| 1 msk | Bikarbonat | |
| 1 dl | Linfrö Helt | |
| 1 dl | Solroskärnor | |
| 6 dl | Filmjölk Naturell | |
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda filmjölk, sirap, olja och äggvita i en annan bunke.
Vänd ner filmjölkblandningen i de torra ingredienserna och blanda om ordentligt.
Häll degen i en oljad brödform, strö över solrosfrön och pumpakärnor.
Grädda limpan i ca 50 min-1 tim i mitten av ugnen.
Ta ut limpan och låt den svalna. Skär upp i skivor och frys in så många du vill.
Tips: Frön kan bytas ut mot valfria frön eller nötter och filmjölk mot yoghurt.
Bild:
Petter Backlund

78,60 kr /kg

133,17 kr /kg

55,90 kr /kg

64,88 kr /kg

275,80 kr /kg

91,90 kr /kg

4,20 kr /st

350,00 kr /kg

39,88 kr /kg

25,50 kr /kg

40,56 kr /l

29,17 kr /kg

89,75 kr /kg

