Gå vidare till huvudinnehåll
Fläskkarré med grillad spetskål, rostad färskpotatis, tomatsalsa och aioli
Mari Bergman

Fläskkarré med grillad spetskål, rostad färskpotatis, tomatsalsa och aioli

1 tMedel
303,70 kr
4 portioner 55,51 kr per portion
Prova att grilla spetskål! Det blir underbart gott tillsammans med saftig karré, fräsch tomatsalsa och aioli. Fläskkarrén går utmärkt att lägga i marinad kvällen innan - då drar den åt sig smakerna ännu mer.

Fläskkarré
0,5 tskSalt
1 mskBalsamvinäger
2 mskOlivolja
1 tskHonung Flytande
1 klyftaVitlök Vanlig
800 gFläskkarré
1 mskJapansk soja
Tomatsalsa
250 gKörsbärstomater
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
65 gCitron, (0,5 st)
0,5 stBasilika - färsk
0,5 stPersilja - färsk
Potatis
1 tskFlingsalt
1 kgDelikatesspotatis
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
0,5 stPersilja - färsk
Tillbehör
1 mskOlivolja
1 krmSalt
750 gSpetskål, (1 st)
230 mlAioli
Instruktioner
1

Fläskkarré: Skär köttet i önskvärd tjocklek.

2

Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, balsamvinäger, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner köttskivorna och låt marinera minst 1 tim, men gärna över natten i kylen.

3

Potatis: Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skala och riv vitlök och skölj och finhacka persiljan. Blanda potatis, vitlök, persilja, olja och salt på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugn i ca 30 min.

4

Tomatsalsa. Grovhacka tomaterna. Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka persilja och basilika. Blanda i en skål och tillsätt olja. Ställ åt sidan.

5

Tillbehör: Dela spetskålen i 4 delar. Pensla med olja.

6

Fläskkarré: Skaka av marinad från köttet. Lägg kött, spetskål och en halv citron på grillen och grilla tills de får en fin grillyta. Vänd på spetskålen efter ca 5 min.

7

Centimetertjocka fläskkarréskivor behöver minst 3 min per sida för att bli helt genomstekta. Du kan kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på ett tjockt ställe i köttbiten. Köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig, inte rosa.

8

Tomatsalsa: Tillsätt citronsaft från den grillade citronen i tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.

9

Servera den grillade fläskkarrén tillsammans med grillad spetskål, rostad potatis, tomatsalsa och färdig aioli.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 929 kcal, 44 g protein, 59 g fett, 53 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir