Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskkarré | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
800 g | Fläskkarré | |
1 msk | Japansk soja | |
Tomatsalsa | ||
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Potatis | ||
1 tsk | Flingsalt | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
750 g | Spetskål, (1 st) | |
230 ml | Aioli |
Fläskkarré: Skär köttet i önskvärd tjocklek.
Blanda ihop riven vitlök med olja, soja, balsamvinäger, honung och salt direkt i en plastpåse. Lägg ner köttskivorna och låt marinera minst 1 tim, men gärna över natten i kylen.
Potatis: Värm ugnen till 200 grader. Skölj och skrubba potatisen. Skala och riv vitlök och skölj och finhacka persiljan. Blanda potatis, vitlök, persilja, olja och salt på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugn i ca 30 min.
Tomatsalsa. Grovhacka tomaterna. Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka persilja och basilika. Blanda i en skål och tillsätt olja. Ställ åt sidan.
Tillbehör: Dela spetskålen i 4 delar. Pensla med olja.
Fläskkarré: Skaka av marinad från köttet. Lägg kött, spetskål och en halv citron på grillen och grilla tills de får en fin grillyta. Vänd på spetskålen efter ca 5 min.
Centimetertjocka fläskkarréskivor behöver minst 3 min per sida för att bli helt genomstekta. Du kan kolla om köttet är färdigt genom att sticka in en gaffel på ett tjockt ställe i köttbiten. Köttsaften som sipprar fram ska vara helt klar och genomskinlig, inte rosa.
Tomatsalsa: Tillsätt citronsaft från den grillade citronen i tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
Servera den grillade fläskkarrén tillsammans med grillad spetskål, rostad potatis, tomatsalsa och färdig aioli.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 929 kcal, 44 g protein, 59 g fett, 53 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria