Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 st | Basilika - färsk | |
150 g | Salami pålägg | |
600 g | Kycklingfile Fryst | |
125 g | Mozzarellaost | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
250 g | Körsbärstomater | |
3 dl | Jasminris | |
Tomatsås | ||
370 g | Passerade Tomater | |
1 krm | Salt | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Kycklingfond | |
1 krm | Strösocker |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling: Har du hela kycklingbröst så börja med att skära varje bröst i två tunna filéer. Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kyckling. Lägg ca 2 skivor salami, 1 skiva mozzarella och 2 blad basilika på varje kycklingfilé och rulla ihop. Lägg kycklingrullarna med skarven neråt i en smord form.
Tomatsås: Mixa ihop passerade tomater, grädde, kycklingfond, vitlök och socker i en blender, matberedare eller med hjälp av en bunke och stavmixer. Smaka av såsen med lite salt och peppar och häll den över kycklingrullarna. Sätt in i ugnen ca 35 min.
Tillbehör: Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.
Skölj och skär gurkan i bitar och halvera tomaterna. Lägg i en skål och servera till kycklingrullarna.
Näringsvärde: 651 kcal 47g protein 27g fett 52g kolhydrater
SMAKLIG MÅLTID!
Bild:
Linnea Swärd
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste