Gå vidare till huvudinnehåll
Italienska kycklingrullar med salami och mozzarella
Mari Bergman

Italienska kycklingrullar med salami och mozzarella

45 minEnkelt
408,20 kr
4 portioner 43,56 kr per portion
Underbara smaker som garanterat gör succé på middagsbordet!

Kyckling
1 stBasilika - färsk
150 gSalami pålägg
600 gKycklingfile Fryst
125 gMozzarellaost
Tillbehör
0,5 stGurka
250 gKörsbärstomater
3 dlJasminris
Tomatsås
370 gPasserade Tomater
1 krmSalt
1 dlVispgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskKycklingfond
1 krmStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Har du hela kycklingbröst så börja med att skära varje bröst i två tunna filéer. Salta och peppra kycklingen på båda sidor. Skär mozzarellan i lika många skivor som du har kyckling. Lägg ca 2 skivor salami, 1 skiva mozzarella och 2 blad basilika på varje kycklingfilé och rulla ihop. Lägg kycklingrullarna med skarven neråt i en smord form.

3

Tomatsås: Mixa ihop passerade tomater, grädde, kycklingfond, vitlök och socker i en blender, matberedare eller med hjälp av en bunke och stavmixer. Smaka av såsen med lite salt och peppar och häll den över kycklingrullarna. Sätt in i ugnen ca 35 min.

4

Tillbehör: Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.

5

Skölj och skär gurkan i bitar och halvera tomaterna. Lägg i en skål och servera till kycklingrullarna.

Näringsvärde: 651 kcal 47g protein 27g fett 52g kolhydrater

SMAKLIG MÅLTID!

Bild:

Linnea Swärd