Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 1 st | Citron | |
| 2 st | Stjälkselleri | |
| 0,5 dl | Mascarpone | |
| 1,5 dl | Arborioris | |
| 0,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 dl | Parmesanost | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 1 klyfta | Vitlök | |
| 4 dl | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 dl | Basilika - färsk | |
Koka upp buljongen.
Skala och hacka rödlöken. Ansa och strimla selleristjälkarna. Skala och hacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i lök och selleri och fräs under omrörning några min. Blanda i vitlöken och riset. Rör om och häll i vinet. Koka upp och låt vinet koka in. Späd därefter lite i taget med den heta buljongen och sjud på svag värme ca 20 min. Rör då och då. Blanda i den strimlade basilikan, citronskalet och saften samt osten. Rör om.
Servera risotton med bröd och sallad.

54,24 kr /kg

55,90 kr /kg

139,80 kr /kg

68,50 kr /kg

135,80 kr /l

473,00 kr /kg

30,00 kr /kg

217,27 kr /kg

179,67 kr /kg

40,56 kr /l

5,17 kr /l
