Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Potatis | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis | |
| Kyckling | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| 630 g | Kyckling Minutfilé | |
| Sallad | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 400 g | Vanliga morötter | |
| 0,75 st | Gurka | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| Kronärtskockskräm | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 285 g | Marinerad Kronärtskocka | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 0,5 st | Citron | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Kronärtskockskräm: Sila av oljan från kronärtskockorna. Lägg kronärtskockor, creme fraiche, skalad vitlöksklyfta, citronskal- och saft och honung i en matberedare. Mixa ihop till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skala och grovriv morötterna och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp lite olja och smör och stek kycklingfiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor. Servera kycklingen tillsammans med rostad potatis, kronärtskockskräm och sallad.
Näringsvärde:Kcal: 628, Protein: 41 g, Fett: 31 g, Kolhydrater: 43 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

16,48 kr /kg

160,83 kr /kg

13,95 kr /kg

62,78 kr /kg

27,90 kr /kg

246,76 kr /kg

69,90 kr /l

54,24 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

145,00 kr /kg

131,90 kr /l

217,27 kr /kg

111,90 kr /kg