Gå vidare till huvudinnehåll
Pampig Pumpasoppa
Anette Rosvall

Pampig Pumpasoppa

45 minEnkelt
155,70 kr
4 portioner 14,40 kr per portion
Pampig Pumpasoppa

2 klyftaVitlök Vanlig
1 stChilipeppar Röd
1,5 lVatten
2 mskFärsk ingefära
2 mskSmör
2 stGul lök
3 stHönsbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
2 stÄpplen
1 stVanliga morötter
0,2 stFärsk timjan
1 kgButternutpumpa
1 krmSalt
Instruktioner
1

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i smör tills löken får lite färg. Nu får morots och pumpabitarna hoppa i , fräs runt och låt dem få lite smak av löken. Pytsa överbuljongen och koka saligheten tills morot och pumpa är mjuka, det tar ungefär 20 minuter (beroende lite på hur stora bitar du skurit). Fram med din mixer och mixa soppan tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar. Nu får du fräsa tunna skivor av äpple och bacon i smör. Servera soppan med äppel- och baconbitar och en kvist timjan.