Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Pesto | ||
| 0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 2 klyfta | Vitlök Färsk | |
| 2 krm | Salt | |
| 0,5 dl | Olivolja | |
| 250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 40 g | Riven Parmesanost | |
| 0,5 st | Basilika - färsk | |
| Pasta | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Zucchini | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 200 g | Vitkål | |
| 400 g | Tagliatelle | |
| 400 g | Vanliga morötter | |
| Topping | ||
| 2 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 200 g | Pumpakärnor | |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Pesto: Mixa ihop ärtorna med pressad vitlök, vitvinsvinäger, basilika, riven ost och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Pasta: Koka pastan.
Skala morötterna och skölj zucchinin. Hyvla långa remsor med en potatisskalare, ta inte med kärnhuset från zucchinin. Skär vitkålen i grova bitar.
Topping: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs pumpafrönen hastigt. Krydda med lite salt och lägg över dem på en tallrik.
Pasta: Tillsätt lite mer olivolja i pannan och fräs grönsakerna hastigt och krydda med lite salt och peppar.
Sila av pastan men spar 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pastan och vattnet till grönsakerna och vänd runt med peston.
Servera pastan i djupa tallrikar och strö över rostade pumpafrön.
Näringsvärde: Kcal: 726 Fett: 25 g Protein: 27 g Kolhydrater: 91 g
Bild:
Malou Fickling

189,50 kr /kg

53,25 kr /kg

382,35 kr /kg

179,67 kr /kg

49,83 kr /kg

18,48 kr /kg

59,90 kr /kg

13,95 kr /kg

133,17 kr /kg

139,80 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr