Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 msk | Olivolja | |
Citrongräddsås | ||
1 krm | Timjan - torkad | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Fiskfond | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
Tillbehör | ||
200 g | Vitkål | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Potatis | ||
1 tsk | Salt | |
700 g | Potatis |
Ta ut och tina laxen.
Potatis: Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten.
Citrongräddsås: Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft.
Lax: Salta och peppra laxen på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen ca 2 min på båda sidor på medelhög värme.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och vitkål. Blanda i en skål och ringla över lite olja. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 685 kcal, 28 g protein, 48 g fett, 33 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste