Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Spenat- och kesellarullar | ||
| 100 g | Valnötter | |
| 200 g | Färska champinjoner | |
| 250 g | Kvarg 10 procent | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 250 g | Färsk bladspenat | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 200 g | Färska lasagneplattor | |
| 150 g | Gorgonzola | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Smör | |
| Sallad | ||
| 1 st | Orange Paprika | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 2 tsk | Vinäger | |
| Tomatsås | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Strösocker | |
| 0,5 tsk | Torkad oregano | |
| 800 g | Hela Tomater Konserverade | |
| 0,5 tsk | Basilika - torkad | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 1 st | Gul lök | |
Värm ugnen till 200 grader.
Tomatsås: Skala och hacka gul lök och vitlök och fräs lökhacket mjukt i olivolja. Tillsätt örter och socker och slå på tomater. Koka såsen på svag värme i 10 minuter. Krossa de hela tomaterna med en trägaffel. Smaka av såsen med salt och peppar
Spenat- och kesellarullar: Skölj spenaten och lägg den i en panna med lite smör. Salta och peppra. Värm försiktigt under omrörning 1 minut tills spenaten blir mjuk.
Rosta valnötter i lite smör i en medelvarm panna.
Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka rödlöken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt. Salta och peppra. Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och de rostade valnötterna. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.
Skär lasagneplattorna till 8 rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form med skarven neråt. Häll över tomatsåsen.
Baka rullarna i ugnen ca 20–25 minuter.
Sallad: Skölj sallad, gurka och paprika och skär allt i bitar. Hacka persiljan och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
Näringsvärde: 798 KCAL 32g Protein 49g Fett 54g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

275,00 kr /kg

71,80 kr /kg

78,00 kr /kg

2 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

30,00 kr /kg

107,50 kr /kg

333,00 kr /kg

63,93 kr /kg

27,90 kr /kg

62,78 kr /kg

21,95 kr /st

75,90 kr /l

48,75 kr /kg

19,67 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

217,27 kr /kg

22,50 kr /kg

34,95 kr

33,95 kr

33,95 kr