Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Dressing | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 msk | Dijonsenap | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1,5 msk | Balsamvinäger | |
| 0,5 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| Sallad | ||
| 800 g | Rödbetor | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Timjan - torkad | |
| 75 g | Valnötter | |
| 390 g | Gröna Linser Förkokta | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 100 g | Salladsmix | |
| 200 g | Getost, Chevre | |
| 250 g | Körsbärstomater | |
| 2 st | Rödlök | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sallad: Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg dem på en plåt och tillsätt timjan, olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Skala rödlöken och skär i klyftor. Skölj och halvera tomaterna. Tillsätt till rödbetorna efter ca 15 min. Ringla över lite extra olja och sätt in i ugnen igen.
Sila av linserna och skölj noggrant under kallt vatten. Skölj salladen.
Rosta valnötterna hastigt på medelhög värme i en torr panna. Ringla över honung och ta bort från plattan.
Dressing: Blanda ihop olja, vinäger, senap och honung i en skål och smaka av med lite salt och peppar.
Sallad: Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg upp på ett fat. Blanda upp med linser, sallad och dressing. Toppa med smulad getost och honungsrostade valnötter.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 707 kcal, 26 g protein, 42 g fett, 49 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

19,95 kr /kg

275,00 kr /kg

84,78 kr /kg

2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
337,69 kr /kg

239,67 kr /kg

99,80 kr /kg

30,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

153,26 kr /kg

34,50 kr

131,90 kr /l

111,90 kr /kg

29,17 kr /kg

33,95 kr