Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
225 g | Blomkål | |
250 ml | Caesardressing | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
350 g | Morötter | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
250 g | Romansallat | |
400 g | Palsternacka | |
120 g | Bacon Skivat |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Lägg dem på en plåt tillsammans med blomkålsbuketter och tillsätt 2 msk olivolja och salt efter smak. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen under grönsakerna ca 10-15 min.
Torka ur pannan. Strimla baconet och stek det knaprigt på medelhög värme utan fett. Häll av på hushållspapper så att överflödigt fett försvinner.
Skölj och skär salladen i grova bitar och lägg upp på ett fat. Skiva kycklingen. Fördela grönsaker och kyckling över salladen och toppa med bacon. Ringla över caesardressing eller servera den vid sidan om.
Näringsvärde: 505 kcal, 40 g protein, 26 g fett, 24 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria