Frittata med falukorv och tomater

Frittata med falukorv och tomater

30 minEnkelt
120,25 kr
4 portioner12,69 kr per portion
Snabbt, enkelt, prisvärt - och jättegott! Frittata passar lika bra till lunch som till en snabb middag. Servera gärna med en fräsch grönsallad till.

5 stÄgg
1 krmSvartpeppar Malen
1 stMozzarellaost
0,5 stGrönsaksbuljong
1 mskOlivolja
1 stVanliga Tomater
2 dlMellanmjölk
1 klyftaVitlök Vanlig
300 gFalukorv
1 stRödlök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och klyfta rödlöken tunt. Skala och finhacka vitlök. Skär korven i tunna slantar. Skölj och skär tomaten i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken och korven tills korven fått fin färg.

3

Vispa ihop ägg, mjölk och grönsaksbuljong. Slå äggsmeten över korvfräset i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Peppra efter smak.

4

Fördela tomatskivorna jämt över frittatan och strö över riven mozzarellaost. Sätt in i ugnen i ca 10 min till osten fått fin gyllenbrun färg.

Foto och Styling: Anna Winer

Bild:

Anna Winér