Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Thaifärssås | ||
| 2 msk | Rapsolja | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 tsk | Honung | |
| 2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Sambal Oelek | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| 400 g | Kokosmjölk | |
| 200 g | Morötter | |
| Tillbehör | ||
| 125 g | Körsbärskvisttomater | |
| 1 st | Äggnudlar | |
| 1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
Thaifärssås: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv morötterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen några minuter. Tillsätt purjolök, vitlök och de rivna morötterna och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek, fisksås, soja och honung och låt såsen puttra i ca 5 min.
Tillbehör: Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka eller mortla jordnötterna och lägg i en skål. Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål.
Servera thaifärssåsen med äggnudlar, toppa med jordnötskross och lite tomater vid sidan om.
Tips! Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.
Näringsvärde: Kcal: 842, Protein: 42 g, Fett: 48 g, Kolhydrater: 58 g.
Frys gärna in färsen om du vill laga denna rätt senare i veckan.
Bild:
Susanna Livijn Wexell

38,42 kr /kg

99,75 kr /l

153,00 kr /kg

179,75 kr /kg

75,80 kr /l

13,95 kr /kg

1 Cocktailtomater på Kvist Klass1
105,90 kr /kg

59,80 kr /kg

121,82 kr /kg

40,56 kr /l

111,90 kr /kg

34,50 kr

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

296,67 kr /l