Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 dl | Ströbröd | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 st | Knipplök | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 100 g | Smör | |
| 150 g | Parmesanost | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 800 g | Blomkål Färsk, (2 st) | |
| 2 klyfta | Vitlök | |
| 2 dl | Havregryn | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Dela ner blomkålen i mindre buketter och skär stammen i skivor. Ansa, skölj och skär 2 stycken av knippet med lök i grova bitar. Förväll blomkål och lök ett par minuter, häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Fördela i en smord ugnsfast form.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet. Riv osten. Blanda samman vitlök, persilja, citronskal, ost, smör, havregryn och ströbröd i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blandningen över blomkålen och löken. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills grönsakerna är genommjuka och havretäcket fått fin färg.

95,60 kr /kg

54,24 kr /kg

473,00 kr /kg

35,80 kr /kg

217,27 kr /kg

27,93 kr /kg

21,95 kr /st

44,88 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

34,50 kr