Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lax | ||
| 500 g | Laxfilé Fryst | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| Pasta | ||
| 1 dl | Sweet Chili | |
| 1 dl | Vatten | |
| 280 g | Spaghetti | |
| 1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 0,5 dl | Vispgrädde | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Citron | |
| Tillbehör | ||
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 0,5 st | Gurka | |
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Sjud upp creme fraiche, grädde, sweet chilisås och salt i en kastrull. Tillsätt 1 dl av det kokande pastavattnet när pastan har kokat minst 5 min.
Tillbehör: Skölj och skär gurkan i små stavar och skölj och dela tomaterna på mitten. Lägg upp i skålar.
Lax: Skär varje laxfilé i 4 bitar och salta efter smak. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek dem på medelhög värme ca 2 min på båda sidor.
Pasta: Sila av pastavattnet och blanda pastan med sweet chilisåsen. Pressa i saft från 1/2 citron och lägg upp på ett fat. Toppa med de stekta laxkuberna och servera med grönsakerna.
Näringsvärde: 712 kcal. 34 g protein, 34 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

162,50 kr /kg

63,00 kr /l

25,95 kr /kg

69,90 kr /l

34,50 kr

54,24 kr /kg

143,80 kr /kg

62,78 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l

29,17 kr /kg

