Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 tsk | Salt | |
| 200 g | Vanliga morötter | |
| 0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
| 500 g | Rödbetor Färsk | |
| 300 g | Potatis Fast | |
| 3 st | Ägg | |
| Kikärtssallad | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 400 g | Kikärtor | |
| 2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 70 g | Ruccolasallat | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 2 krm | Salt | |
| 70 g | Rödlök | |
| Getostkräm | ||
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 200 g | Getost, Chevre | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 krm | Salt | |
| 1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Sätt ugnen på 150 grader.
Getostkräm: Mixa getost med yoghurt, honung och en nypa salt och peppar till en slät massa med en stavmixer eller i en matberedare. Ställ kallt till servering.
Kikärtssallad: Sila av kikärtor och spola dem under kallt vatten.
Skala och finhacka rödlök och blanda med kikärtorna i en skål. Tillsätt olivolja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar. Låt stå och dra. Blanda i ruccola vid servering.
Rårakor: Skala rödbetor, potatis och morötter. Riv dem på ett rivjärn eller i en matberedare. Blanda de rivna rotfrukterna med ägg, salt och svartpeppar. Blanda runt ordentligt. Stek rårakorna ca 10x10 cm stora i lite olja i en medelvarm panna. Förvara dem på en plåt i ugnen tills alla är klara.
Servera rårakorna med getostkrämen och kikärtssalladen.
Bild:
Linnea Swärd

13,95 kr /kg

19,95 kr /kg

22,17 kr /kg

4,20 kr /st

50,00 kr /kg

291,54 kr /kg

30,00 kr /kg

239,67 kr /kg

49,90 kr /kg

29,17 kr /kg

34,50 kr

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

187,80 kr /l

111,90 kr /kg
