Gå vidare till huvudinnehåll
Ulrika Brydlings mustiga jordärtskockssoppa
Ulrika Brydling

Ulrika Brydlings mustiga jordärtskockssoppa

45 minEnkelt
400,70 kr
4 portioner 25,11 kr per portion
Den här mustiga och lena jordärtskockssoppan som vår fantastiska gästkock Ulrika Brydling bjuder på är en riktig höjdarrätt. Baconet på toppen tillför en härlig krispighet och sälta.

Tillbehör
120 gBacon Skivat
1 stBaguette
Jordärtskockssoppa
2 mskRapsolja
3 dlVatten
6 dlÄppelmust
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGul lök
0,5 mskLantbuljong
400 gJordärtskocka
5 dlGrönsaksfond
1 tskTimjan - torkad
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
Instruktioner
1

Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Jordärtskockssoppa: Skala och grovhacka jordärtskockor, lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs alltsammans med timjan utan att det tar färg. Tillsätt äppelmust, färdig grönsaksbuljong, vatten och ½-1 msk buljong/ fond och låt sjuda i ca 20 min.

3

Tillbehör: Skär bacon i strimlor och fräs det i en varm panna utan fett så att det blir knaprigt.

4

Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.

5

Jordärtskockssoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Mixa i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Toppa soppan med lite knaprigt bacon och servera med varmt bröd.

Näringsvärde: 627 kcal, 14 g protein, 33 g fett, 72 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell