Tommys fläskkarré med honungsstekt palsternacka
Tommy Myllymäki

Tommys fläskkarré med honungsstekt palsternacka

30 minEnkelt
291,60 kr
4 portioner51,15 kr per portion
Njut av stekt fläskkarré med ljuvliga palsternackor smaksatta med honung och dragon.

Tillbehör
1 krmSalt Fint
1 stBroccoli Färsk
Honungsstekta palsternackor
1 krmSalt Fint
4 mskHonung Flytande
4 tskDragon - torkad
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
500 gPalsternacka
Fläskkarré
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskMat & Bak Smör
700 gFläskkarré
2 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Honungsstekta palsternackor: Skala och skär palsternackorna i klyftor. Stek dem på medelvärme i smör tills de är gyllene och mjuka rakt igenom, tillsätt honung och krydda med lite salt och peppar. Låt honungen glasera palsternackorna ordentligt. Krydda palsternackorna med dragon.

2

Fläskkarré: Skär karrén i skivor och krydda med salt och peppar. Bryn smör i en panna och stek karrén på medelhög värme ca 4 minuter på varje sida, låt vila 2 minuter på skärbräda innan servering.

3

Tillbehör: Skölj och skär broccolin i små buketter. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning.

Servera fläskkarrén med honungsstekta palsternackor och broccolibuketter.

Näringsvärde: 536 kcal, 39 g protein, 26 g fett, 32 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd