Gå vidare till huvudinnehåll
Taco chicken nuggets i tortillabröd och grönsaker
Mari Bergman

Taco chicken nuggets i tortillabröd och grönsaker

30 minEnkelt
411,60 kr
4 portioner 47,61 kr per portion
Världens godaste wrap med hemmagjorda chicken nuggets! Kommer garanterat att bli en favorit för både stora och små! Tips! Tina kycklingen i kylen över natten.

Taco nuggets
1 tskSalt
150 gPanko, ca 2,5 dl
1 tskTorkad oregano
1 mskOlivolja
2 stÄgg
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
700 gKycklingfile Fryst
Tillbehör
3 dlGräddfil
230 gTacosås
75 gRiven Ost
125 gKörsbärstomater
125 gRomansallat
320 gTortilla Wrap
125 gGurka
Instruktioner
1

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp hela salladsblad på ett fat. Skölj och tärna gurka och tomater och lägg upp i skålar.

2

Taconuggets: Salta kycklingfiléerna lite lätt.

3

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd med spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och peppar på en tallrik.Vänd kycklingfiléerna först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen.

4

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 minuter på varje sida så att den får en knaprig och gyllenbrun stekyta. Kontrollera att de är helt genomstekta innan du serverar.

5

Montering: Fyll tortillabröden med sallad, kyckling, gurka, tomat, riven ost, gräddfil och tacosås. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 776 kcal, 57 g protein, 31 g fett, 61 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell