Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsakssalsa | ||
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
280 g | Majskorn | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
Potatisfrittata | ||
100 g | Pesto Grön | |
2 msk | Olivolja | |
50 g | Riven Ost | |
600 g | Potatis | |
250 g | Broccoli Färsk | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
6 st | Ägg | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 krm | Salt | |
2 dl | Standardmjölk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisfrittata: Skölj och skiva potatisen tunt. Skala och klyfta löken och skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, pesto och grönsaksbuljong. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min. Strö över ost och sätt in i ugnen 10 min.
Grönsakssalsa: Skölj och tärna paprika och blanda med avrunnen majs i en skål. Tillsätt finhackad persilja, olja, vinäger och salt. Blanda om och servera till potatisfrittatan.
Näringsvärde: 716 kcal. 25 g protein, 47 g fett, 46 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria