Fredriks fläskfärsgryta med castellane
Fredrik Jonsson

Fredriks fläskfärsgryta med castellane

40 minEnkelt
303,55 kr
4 portioner48,20 kr per portion
Fredrik Jonsson från Sveriges mästerkock är gästkock i vår matkasse och bjuder på många härliga rätter. Den här fläskfärsgrytan är en riktig italiensk smakbomb. Mums! (Tastelines matkasse v39 2015)

Tillbehör
500 gLyxpasta
50 gParmesanost
Fläskfärsgryta
350 gGröna oliver
4 klyftaVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 stRödlök
2 mskTomatpuré
2 krmSalt Fint
1 stOregano - färsk
25 gMat & Bak Smör
400 gKörsbärstomater Konserverade
2 krmStrösocker
100 gVanliga morötter
1 stChilipeppar Röd
1,5 mskBalsamvinäger
2 stSardeller
3 dlVatten
1 stGul lök
500 gFläskfärs
1 stKycklingfond
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp rikligt med pastavatten, gärna 4 liter. Salta ordentligt med ca 1-1 ½ msk salt. Häll i ½ msk olivolja.

2

Fläskfärsgryta: Skala och finhacka rödlök, gul lök, vitlök och chili. Fräs löken och chilin i både smör och olja i några minuter i en stekpanna, gärna en gjutjärnspanna om du har. Tillsätt fläskfärsen och fördela den med en slev eller stekspade till små, små delar. Det värsta som finns är klumpar i såsen.?

3

När du stekt löken och färsen så tillsätter du tomatpuré, buljongtärning, körsbärstomater, 3 deciliter vanligt vatten, sardeller, balsamvinäger, salt, svartpeppar och socker. Mosa sönder tomaterna med en slev eller dylikt i stekpannan och blanda om. Låt puttra i ca fem min.

4

Hacka oliverna i mindre bitar, skala och riv en morot på den finare delen av ett rivjärn, hacka oreganon och rör ner allt i grytan. Spara lite oregano till garnering. Låt puttra i ca 10-15 min utan lock.

5

Tillbehör: Koka pastan al dente.

6

När pastan kokat i ca fem min så tar du 2 dl pastavatten och tillsätter det i fläskfärsgrytan, rör om och låt puttra i ca fem min. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

Servera fläskfärsgrytan med riven parmesanost och finhackad oregano.

Näringsvärde: 763 kcal, 37 g protein, 41 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell