Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Gryta | ||
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 400 g | Frysta räkor | |
| 1 st | Lime | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 tsk | Sambal Oelek | |
| 100 ml | Kokosmjölk | |
| 1 st | Gul Paprika | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 dl | Apelsinjuice - Koncentrat | |
| 2 st | Gul lök | |
| 2 msk | Kycklingfond | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 2,5 dl | Vatten | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Basmatiris | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tina räkorna.
Gryta: Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.
Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice (koncentrat från ananas/apelsin), sambal oelek, tomatpuré samt limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.
Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.
Näringsvärde: 460 kcal, 27 g protein, 12 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Catarina Bjerén

189,83 kr /kg

52,66 kr /kg

179,75 kr /kg

75,80 kr /l

57,92 kr /kg

38,42 kr /kg

149,75 kr /l

19,67 kr /kg

61,67 kr /kg

119,75 kr /kg

217,27 kr /kg

230,56 kr /l

29,17 kr /kg

40,56 kr /l

34,50 kr

59,95 kr /kg
