Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sötpotatis | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Bakplåtspapper | |
2 msk | Olivolja | |
1 kg | Sötpotatis | |
2 msk | Färsk ingefära | |
Svamp | ||
2 krm | Salt | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar | |
560 g | Portabellosvamp | |
1 msk | Olivolja | |
Topping | ||
1 st | Granatäpple | |
150 g | Fetaost | |
150 g | Sugarsnaps | |
65 g | Ruccolasallat | |
50 g | Pistagenötter |
Värm ugnen till 200 grader.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatis. Skala och riv ingefära. Blanda samman med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut potatistärningarna ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.
Svamp: Lägg svamparna i en skål. Skala och riv vitlök och tillsätt till svamparna. Salta och peppra. Tillsätt oljan och blanda om.
Ta ut plåten med sötpotatis efter 10 min. Lägg svamparna runt om potatisen och rosta ytterligare i 20 min.
Topping: Skölj ruccola och skölj och strimla sugarsnaps.
Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ur bitar av granatäpplet.
Ta ut plåten ur ugnen och strö över ruccola, sugarsnaps, fetaost och pistagenötter. Lägg bitar av granatäpplet runt om och servera.
Näringsvärde: 594 kcal, 19 g protein, 26 g fett, 67 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1