Rostad sötpotatis med portabellosvamp, granatäpple och fetaost
Mari Bergman

Rostad sötpotatis med portabellosvamp, granatäpple och fetaost

40 minEnkelt
360,54 kr
4 portioner42,92 kr per portion
En lättlagad allt-i-ett rätt med underbar topping som kan varieras efter tycke och smak.

Sötpotatis
0,5 tskSalt Fint
1 stBakplåtspapper
2 mskOlivolja
1 kgSötpotatis
2 mskFärsk ingefära
Svamp
2 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar
560 gPortabellosvamp
1 mskOlivolja
Topping
1 stGranatäpple
150 gFetaost
150 gSugarsnaps
65 gRuccolasallat
50 gPistagenötter
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatis. Skala och riv ingefära. Blanda samman med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut potatistärningarna ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.

3

Svamp: Lägg svamparna i en skål. Skala och riv vitlök och tillsätt till svamparna. Salta och peppra. Tillsätt oljan och blanda om.

4

Ta ut plåten med sötpotatis efter 10 min. Lägg svamparna runt om potatisen och rosta ytterligare i 20 min.

5

Topping: Skölj ruccola och skölj och strimla sugarsnaps.

6

Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ur bitar av granatäpplet.

Ta ut plåten ur ugnen och strö över ruccola, sugarsnaps, fetaost och pistagenötter. Lägg bitar av granatäpplet runt om och servera.

Näringsvärde: 594 kcal, 19 g protein, 26 g fett, 67 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir