Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolisoppa med bejkon- och pumpakrisp och mjukt bröd
Mari Bergman

Broccolisoppa med bejkon- och pumpakrisp och mjukt bröd

30 minEnkelt
312,65 kr
4 portioner 40,68 kr per portion
En vacker och god soppa fullproppad av gröna nyttigheter som broccoli och ärtor. Till soppan serveras en rad smarriga tillbehör - varmt bröd, hummus på grillad paprika och en härligt krispig topping med vegobejkon och pumpakärnor. Soppan håller sig dessutom bra i kylen 3-4 dagar och går även att frysa in.

Topping
115 gVegetariskt bacon
75 gRiven Ost
0,5 mskOlivolja
100 gPumpakärnor
Soppa
2 klyftaVitlök Vanlig
375 gBroccoli Färsk
1 stGul lök
1 mskOlivolja
2 mskGrönsaksbuljong
250 gGröna Ärtor Frysta
1 krmSalt
300 gPotatis
2 tskVitvinsvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
7 dlVatten
Tillbehör
1 tskVitvinsvinäger
280 gGrillad paprika
1 krmChiliflakes
200 gSurdegsbröd
1 krmSvartpeppar Malen
100 gGemsallad
1 krmSalt
380 gVita Bönor
Instruktioner
1

Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter. Skala och skiva ner stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vinäger, vatten och buljong.

3

Låt soppan koka under lock ca 15 min.

4

Topping: Tärna bejkonet och stek bejkon och pumpakärnor lite knaprigt i olja på medelhög värme ca 2 min.

5

Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt förpackningens anvisning.

6

Sila av oljan från de grillade paprikorna. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Mixa samman paprika, bönor, vinäger och chili akes till en hummus med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

7

Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat.

8

Soppa: Tillsätt ärtorna till soppan och låt de bli varma. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset och strö över lite ost. Servera med varmt bröd, salladsblad och hummus.

Näringsvärde: 641 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 72 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell