Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
115 g | Vegetariskt bacon | |
75 g | Riven Ost | |
0,5 msk | Olivolja | |
100 g | Pumpakärnor | |
Soppa | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
375 g | Broccoli Färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 krm | Salt | |
300 g | Potatis | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
7 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
280 g | Grillad paprika | |
1 krm | Chiliflakes | |
200 g | Surdegsbröd | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Gemsallad | |
1 krm | Salt | |
380 g | Vita Bönor |
Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar.
Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen och skölj och dela broccolin i stora buketter. Skala och skiva ner stammen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans på medelvärme ca 1 min. Tillsätt vinäger, vatten och buljong.
Låt soppan koka under lock ca 15 min.
Topping: Tärna bejkonet och stek bejkon och pumpakärnor lite knaprigt i olja på medelhög värme ca 2 min.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen enligt förpackningens anvisning.
Sila av oljan från de grillade paprikorna. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Mixa samman paprika, bönor, vinäger och chili akes till en hummus med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat.
Soppa: Tillsätt ärtorna till soppan och låt de bli varma. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon- och pumpafräset och strö över lite ost. Servera med varmt bröd, salladsblad och hummus.
Näringsvärde: 641 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 72 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria