Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 0,5 st | Citron - Eko | |
| Äggstanning | ||
| 1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
| 4 st | Ägg | |
| 100 g | Riven Västerbottensost | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 2 dl | Standardmjölk | |
| Fyllning | ||
| 2 krm | Salt | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 500 g | Laxfilé Fryst | |
| 125 g | Färsk bladspenat | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Smördeg | |
Värm ugnen till 200 grader.
Klä en pajform med pajdegen.
Fyllning: Skölj och finhacka purjolök och skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt spenaten och låt den vattna ur. Krydda med salt och peppar.
Skär den tinade laxen i tunna skivor.
Fyll pajskalet med spenatfräset och fördela laxskivorna över.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, buljong, peppar och riven ost och häll över lax och spenat i pajskalet. Grädda i ugnen i ca 30-40 min.
Toppa den färdiggräddade pajen med rivet citronskal och finhackad dill. Servera gärna med en god sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 731 kcal, 44 g protein, 47 g fett, 32 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

697,50 kr /kg

68,44 kr /kg

4,20 kr /st

356,67 kr /kg

13,97 kr /l

38,42 kr /kg

199,88 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

19,67 kr /kg

130,22 kr /kg

1 Veggiebuljong Gluten & Jästfri EKO
341,25 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l