Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| 150 g | Riven Västerbottensost | |
| 6 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 tsk | Salt | |
| 3 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Smör | |
| 2 dl | Standardmjölk | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 kg | Potatis Fast | |
| 1 st | Gul lök | |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Skala och strimla löken och skala och finhacka vitlöken.
Värm olja och smör i en stor kastrull och fräs potatis, lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt grädde, mjölk, salt och peppar. Låt puttra på svag värme i ca 15 min.
Häll över allting i en gratängform och fördela riven ost över. Gratinera i ugn i ca 45 min.
Servera potatisgratängen med valfritt tillbehör.
Bild:
Susanna Blåvarg

356,67 kr /kg

69,00 kr /l

13,97 kr /l

24,39 kr /kg

19,67 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

137,90 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l