Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Buljong | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Risvinäger | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Vatten | |
5 dl | Havredryck Naturell | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
3 msk | Japansk soja | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
3 msk | Sesampasta | |
2 tsk | Strösocker | |
Topping | ||
400 g | Äggnudlar | |
60 g | Salladslök | |
4 st | Ägg | |
300 g | Pak choi | |
Färs | ||
300 g | Vegetarisk Färs | |
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Rapsolja | |
1,5 msk | Japansk soja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Buljong: Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka chilipeppar. Riv och hacka gärna vitlök, ingefära och chili till färsen på samma gång och lägg åt sidan.
Värm olja i en kastrull och fräs vitlök, ingefära och chili på medelvärme under omrörning i ca 2 min.
Tillsätt vatten, tahini, soja, risvinäger och socker. Låt buljongen koka upp. Sänk värmen och koka under lock i ca 15 min.
Färs: Bryn färsen i olja i en het stekpanna så att den blir genomstekt. Tillsätt riven vitlök, ingefära och finhackad chili och fräs i ytterligare 2-3 min under omrörning.
Tillsätt soja och fräs i ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar. Sänk värmen ordentligt och låt färsen stå till servering.
Topping: Koka äggen mjuka, ca 5-6 min. Skala och halvera äggen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola nudlarna kalla.
Strimla salladslöken och en halv pak choi.
Buljong: Tillsätt havremjölk i buljongen och låt det koka upp på nytt. Smaka av buljongen med salt och peppar.
Montering: Fördela nudlarna i 4 djupa skålar. Häll på buljong och toppa med färs, ägghalvor, strimlad pak choi och salladslök. Dekorera med hela pak choiblad. Ät och njut!
Näringsvärde: 821 kcal, 41 g protein, 30 g fett, 90 g kolhydrater
Bild:
Sam Britz
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt