Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Blomkålssoppa | ||
50 g | Cashewnötter Naturella | |
1,5 krm | Salt Fint | |
0,25 st | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
0,25 msk | Olivolja | |
3,5 dl | Vatten | |
350 g | Blomkål Färsk, (0,75 st) | |
Topping | ||
1 krm | Salt Fint | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
0,25 msk | Olivolja | |
190 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsk | Paprikakrydda |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Blomkålssoppa: Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Dela blomkålshuvudet i 4 delar och lägg i formen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 25 min.
Koka upp vatten och buljong på spisen.
Mixa den rostade blomkålen med spadet, cashewnötter och den varma buljongen i en blender till en slät krämig soppa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Topping: Sila av kikärtorna och skölj i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kikärtorna på hög värme med cayennepeppar, paprikapulver och salt i ca 2-3 min under omrörning. Blanda ner finhackad persilja.
Toppa soppan med kikärtorna och droppa över olivolja. Klart att servera.
Näringsvärde: 453 kcal, 19 g protein, 22 g fett, 39 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Grovmald 22g Kockens
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria