Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk torsk i panna
Mari Bergman

Italiensk torsk i panna

30 minEnkelt
296,60 kr
4 portioner42,08 kr per portion
En lättlagad och fräsch fiskrätt med smaker av soltorkad tomat, oliver, vitt vin och citron. Lika gott till vardags som till fest! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Torsk
1 dlVatten
2 mskCitron, ca 0,5 st
1 dlMatlagningsvin Vitt
100 gSvarta oliver utan kärnor
100 gTomater
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
100 gSoltorkade Tomater
600 gTorskfilé Fryst
1 mskOlivolja
0,5 stPurjolök
25 gSmör
0,5 tskTimjan - torkad
0,5 stBasilika - färsk
0,5 tskTorkad oregano
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
3 dlBulgur
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

2

Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.

3

Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.

4

Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.

5

Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.

6

Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.

7

Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.

8

Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.

Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.

Näringsvärde: 499 kcal, 34 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater

Bild:

Lina Eriksson