Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Torsk | ||
1 dl | Vatten | |
2 msk | Citron, ca 0,5 st | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
100 g | Svarta oliver utan kärnor | |
100 g | Tomater | |
1 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
600 g | Torskfilé Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
25 g | Smör | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur |
Tillbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Torsk: Skölj och strimla purjolök och skala och finhacka vitlök.
Strimla soltorkade tomater och grovhacka färska tomater. Halvera oliverna.
Fräs purjolök och vitlök mjuk i olja tillsammans med timjan och oregano i en vid stekpanna. Tillsätt soltorkade tomater, färska tomater och oliver och fräs i ca 2 min.
Tillsätt vin, vatten, salt och peppar och låt såsen sjuda i ca 5 min.
Skär torskfilén i 4 portionsbitar och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg ner fiskbitarna i såsen i pannan och klicka lite smör över varje fiskbit. Lägg på ett lock och låt fisken sjuda i ca 5-7 min.
Riv citronskal, finhacka basilika och strö över fisken vid servering.
Servera fisken tillsammans med nykokt bulgur.
Näringsvärde: 499 kcal, 34 g protein, 22 g fett, 36 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant