Gå vidare till huvudinnehåll
Burrito bowl
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Burrito bowl

30 minEnkelt
206,80 kr
4 portioner 35,81 kr per portion
Vegansk bowl med kryddig bönröra, hemmagjord salsa och guacamole. En riktig smakexplosion att servera som vegansk middag!

Salsa
0,5 mskRapsolja
2 stSalladslök
4 stTomater
2 krmSalt
1 klyftaVitlök
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stLime
Tillbehör
3 dlBasmatiris
35 gSalladsmix
0,5 stLime
Burritoröra
760 gSvarta Bönor
20 gChilifrukter, (0,5 st)
1 tskSalt
1 stRöd Paprika
1 mskRapsolja
0,5 dlVatten
1,5 mskLimejuice - råpressad
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stKoriander - färsk
3 klyftaVitlök
2 krmChilipulver
0,5 stGul lök
1 tskSpiskummin
Guacamole
2 stAvokado
0,3 stRödlök
0,5 stLime
0,5 tskSalt
0,5 stKoriander - färsk
20 gChilifrukter, (0,5 st)
0,5 stTomater
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Häll av spadet från bönorna och skölj dem under kallt vatten.

2

Skala och finhacka gul lök och vitlök samt chili. Hacka upp paprika.

3

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och fräs gul lök, vitlök, chili och paprika tills det mjuknat något. Krydda med spiskummin och chilipulver.

4

Tillsätt sedan bönor, vatten, salt, svartpeppar och limesaft till lök- och paprikafräset i pannan. Låt småputtra i ca 10 min. Finhacka koriander och blanda ner i röran.

5

Salsa: Kärna ur tomater och finhacka dem samt salladslök, vitlök och koriander.

6

Blanda alltsammans i en skål tillsammans med skal och saft från lime samt rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

7

Guacamole: Mosa avokado med gaffel i en skål. Kärna ur tomaten och finhacka den samt röd lök, vitlök, chili och koriander.

8

Tillsätt alltsammans till avokadon och rör om. Smaksätt med limesaft, salt och svartpeppar.

9

Montering: Tag fram djupa skålar. Börja med att lägga sallad och ris i botten.

10

Fortsätt med burritoröran och toppa sedan med salsa samt en klick guacamole. Garnera med en limeklyfta och lite färsk koriander. Volia! Redo att avnjutas!

Bild:

Anna Winér