Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesanbiffar

Parmesanbiffar

30 minEnkelt
324,05 kr
4 portioner52,00 kr per portion
Serveras med tzatziki och rostade rotfrukter.

Tzatziki
1 stVanliga Tomater
1 dlCreme Fraiche Karljohan
1 krmSvartpeppar Malen
1 stVitlök
1 stRöd Paprika
1 krmSalt Fint
0,5 stGurka
Rostade rotfrukter
900 gPotatis Fast
250 gVanliga morötter
1 mskOlivolja
Biffar
2 stÄgg
1 tskSalt Fint
30 gBasilika - fryst
2 krmSvartpeppar Malen
150 gRiven Parmesanost
800 gVita Bönor Stora
2 mskOlivolja
2 mskMajsstärkelse
Tillbehör
250 gHaricot Verts Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tzatziki: Skölj grönsakerna och skala vitlöken. Ta bort kärnhuset ur tomat och paprika och gröp ur det vattniga ur gurkan. Skär grönsakerna i tärningar. Blanda grönsakstärningarna i en skål och pressa i vitlök. Tillsätt creme fraichen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.

3

Rostade rotfrukter: Skala och skiva morötter och potatis tunt, använd gärna mandolin om du har. Lägg slantarna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.

4

Biffar: Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Sila av bönorna och skölj dem i kallt vatten.

5

Mixa bönorna tillsammans med parmesan, basilika, ägg, maizenamjöl, salt och peppar i en matberedare till en jämn smet. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg på en tallrik.

6

Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor ca 3- 4 min. Lägg över dem i en ugnsfast form och håll de varma i ugnen.

7

Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Häll av vattnet och servera till biffarna, tzatzikin och de rostade rotfrukterna.

Smaklig måltid! Receptkreatör: Mari Bergman

Näringsivärde: 712 Kcal 34g Protein 30g Fett 68g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd