Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Dijonsenap | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Köttbuljong | |
| 0,5 msk | Japansk soja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Fläskfilémedaljonger | ||
| 450 g | Fläskfile Färsk | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 msk | Smör | |
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 st | Kvisttomater | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 700 g | Potatis Fast | |
| 280 g | Majskorn | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala och skiva potatisen och lägg på en ugnsplåt. Tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt och sprid ut på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Fläskfilémedaljonger: Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i ca 3 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva i en plastpåse och banka ut dem tunnare. Krydda varje filé med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek medaljongerna på medelhög värme ca 5 min på båda sidor tills de är helt genomstekta.
Sås:Tillsätt köttfond, grädde, soja och senap i pannan och låt det koka in några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
Tillbehör: Sila av majsen. Skölj och tärna gurka och tomat. Lägg upp alla grönsaker i skålar.
Servera fläskfilémedaljongerna i gräddsås tillsammans med råstekt potatis och grönsaksplock.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 484 kcal, 33 g protein, 15 g fett, 50 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

69,00 kr /l

104,00 kr

66,48 kr /kg

109,90 kr /kg

16,48 kr /kg

60,51 kr /kg

153,26 kr /kg

29,17 kr /kg

3,99 kr /l

296,67 kr /l

34,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

145,00 kr /kg