Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Mascarponekräm | ||
| 250 g | Mascarpone | |
| 1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
| 3 msk | Florsocker | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| Digestivesmul | ||
| 150 g | Digestive original | |
| 25 g | Smör | |
| Kolasås | ||
| 1 krm | Flingsalt | |
| 25 g | Smör | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 0,5 dl | Muscovadosocker | |
| Tillbehör | ||
| 125 g | Hallon Färska | |
Kolasås: blanda ihop smör, vispgrädde och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt puttra i 10-15 minuter. Rör i flingsaltet och låt sedan kolasåsen svalna helt.
Digestivesmul: mixa digestivekexen till ett fint smul (om du inte har matberedare eller mixer går det bra att sätta kexen i en plastpåse och smula med hjälp av exempelvis en kavel).
Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulet.
Mascarponekräm: riv skalet av citronen och kläm ur citronsaften. Vispa ihop citronsaft och skalet med mascarpone, crème fraiche och florsocker.
Montering: fördela digestivesmulet i botten av glasen/skålarna. Klicka ut mascarponekrämen, ringla över den avsvalnade kolasåsen och toppa med färska hallon.
Bild:
Kerstin Eriksson

139,80 kr /kg

69,90 kr /l

54,24 kr /kg

42,38 kr /kg

34,50 kr

78,75 kr /kg

295,60 kr /kg

35,00 kr /kg

129,00 kr /kg

167,80 kr /kg