Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Mynta - färsk | |
200 g | Salladsmix | |
2 tsk | Strösocker | |
1 st | Lime | |
2 msk | Kinesisk soja | |
450 g | Rostbiff Hel | |
1 st | Basilika - färsk | |
50 g | Chilipeppar Färsk, (2 st) | |
1 st | Koriander - färsk |
Den här härliga salladen passar utmärkt på buffébordet, som förrätt eller huvudrätt. Ät som den är eller tillsammans med nudelsallad. Du kan ersätta köttet med fisk och det blir en lika härlig rätt! Går bra att förbereda dagen innan. Låt då dressingen stå separat till servering.
Blanda ihop soya, pressade vitlöksklyftor och limesaft från en lime. Lägg ner köttet och låt ligga i 10 min.
Bryn köttet runt om i stekpanna och stek sedan i ugnen ipå ca 175 grader tills det är så genomstekt som du vill ha det. Använd stektermometer om du är osäker. För rött 55 grader och 60 grader för medium. Täck över köttet och ställ åt sidan. Tänk på att temperaturen stiger när köttet vilar.
Fördela sallat, mynta, basilika, koriander och gurka på tallrikar. Skiva köttet tunt och lägg ovanpå salladen.
Blanda chilifrukt, sojasås, pressad lime, palmsocker och limeblad. Häll dressingen över salladen och servera.
Bild:
Joanna Gripenberg
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge